stellaartois

Najprv malá formalita

Obsah tejto web stránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.

Servírovací rituál Stella Artois

9 krokov k dokonalosti

Stella Artois - rituál

I. Očistec

Dobrý barman vám vaše obľúbené pivo prinesie vždy v originálnej čaši Stella Artois, starostlivo vyčistenej a potom opláchnutej v studenej vode, aby sklo malo rovnakú teplotu ako pivo.

Stella Artois - rituál

II. Obetovanie

Barman spustí pípu jedným rýchlym pohybom a nechá odtiecť trochu peny. Tá nikdy nesmie vtiecť do čaše. Iba tak máte istotu, že každá kvapka je čerstvá.

Stella Artois - rituál

III. Začiatok mágie a alchýmie

Čaša sa drží pod uhlom 45 stupňov. Vo chvíli, keď pivo prvýkrát vnikne do čaše a začne v nej vytvárať výr, sa vytvorí správny pomer medzi pivom a penou.

Stella Artois - rituál

IV. Pena

Správnu penu na pive vytvoríme narovnaním a súčasne vzďalovaním čaše od pípy. Pena je dôležitá, protože chráni samotné pivo pred kontaktom so vzduchom a tým i pred stratou chuti.

Stella Artois - rituál

V. Zakončenie

Barman pípu rýchlo zavrie a čašu dá bokom tak, aby zamedzil kvapkaniu zbytkov piva do pohára. Posledné kvapky zachytené v ústi pípy totiž už prišli do styku so vzduchom, rýchlo oxidujú, strácajú chuť a vôňu.

Stella Artois - rituál

VI. Zotnutie

Zrezanie pretekajucej peny pod uhlom 45 stupňov zabezpečí, že sa nevytvoria žiadne väčšie bubliny, ktoré ľahko praskajú a urýchlujú tak opadávanie peny. Pena preto vydrží dlhšie a zabraňuje kontaktu piva so vzduchom.

Stella Artois - rituál

VII. Súd

Správna pena má výšku približne na dva prsty (3cm). Vytvára tak ochrannú čapicu, ktorá chráni vašu Stella Artois pred zvetraním.

Stella Artois - rituál

VIII. Oplachovanie

Barman opláchne spodnú časť a strany pohára, aby bola čaša čistá a dobre sa držala.

Stella Artois - rituál

IX. Servírovanie

Perfektná Stella Artois je pre Vás pripravená na originálnom podtácku, doplnená o rozetku zachytávajúcu stekajúce kvapky a servírovaná vždy logom k zákazníkovi.